Solcellslampor längs gång- och cykelvägen mellan Sölvesborg och Mjällby

Solcellslampor
Bild från Leading Lights.

Sölvesborgs kommun har beviljats stöd till solcellslampor längs med gång- och cykelvägen mellan Sölvesborg och Mjällby! Det kommer att bli 44 stycken lampor. Pengarna kommer från EU:s landsbygdsprogram och från Energimyndigheten. Uppsättning av solcellslamporna kommer att påbörjas hösten 2017.

Belysning högt upp på önskelistan

–Belysning längs gång- och cykelvägen var ett av önskemålen hos medborgarna i den förstudie som genomfördes för Mjällby, så därför känns det extra roligt att vi nu fått pengar att genomföra det här, berättar landsbygds- och näringslivsutvecklare Anette Ingemansson.

Sölvesborgs kommun bidrar själva med ca 40 000 SEK i projektet, medan Energimyndigheten står för ca 130 000 SEK och EU:s landsbygdsprogram för ca 260 000 SEK.

Vi fortsätter satsa på landsbygden

Det finns en uttalad ambition i Sölvesborg att satsa på landsbygdsfrågor. Anette Ingemansson på näringslivskontoret arbetar sedan 2015 halvtid med landsbygdsutveckling, och halvtid med näringslivsutveckling.

När det dessutom satsas nationellt och i Europa på landsbygdsutveckling så är det bra för Sölvesborg, eftersom en stor del av kommunen räknas som landsbygd. Vi är därför berättigade att söka olika stöd, och kommunen behöver inte stå för hela investeringen själv.

– Om man som företag eller förening har en idé som kan utveckla landsbygden, så skulle jag vilja tipsa om en annan typ av program, nämligen Sydost leader, fortsätter Anette. Sölvesborgs kommun bidrar genom sitt medlemskap till programmet och detta medlemskap omvandlas till ansökningsbara medel. Hör av er till mig så hjälper jag er att komma igång mer er ansökan!

Mjällby förstudie

Bakgrunden till studien där medborgarna bland annat önskade sig belysning längs med gång- och cykelvägen, var att Mjällby har utvecklats så mycket de senaste åren, och att Sölvesborgs kommun vill hjälpa till för att stärka orten ytterligare.

För att få reda på vad de som bor och vistas i Mjällby önskar sig, så fanns representanter från Sölvesborgs kommun på plats utanför Extra vid flera tillfällen. Vid dessa tillfällen var det möjligt att lämna förslag genom att komma fram och prata med oss, eller genom att skriva på en griffeltavla som vi hade med oss.

Förstudien resulterade i 15 stycken konkreta åtgärder, som ligger nu till grund för en långsiktig plan fram till 2021.

Gå direkt till:

Kontaktinfo

Näringslivs- och landsbygdsutvecklare 
Anette Ingemansson
Telefon: 0456-81 61 20
anette.ingemansson@solvesborg.se

Skicka en kommentar om innehållet på sidan
Här kan du skicka in synpunkter på innehållet på den aktuella webbsidan. Din kommentar kommer inte att publiceras, utan skickas till personen som ansvarar för sidan.
* = Obligatorisk uppgift

Ange ett meddelande!

Ange en riktig e-postadress!

Filen var för stor! Välj en mindre.

Ange vad är det för veckodag idag!

Tipsa en vän
Här kan du tipsa en vän om den aktuella webbsidan.
* = Obligatorisk uppgift

Ange din väns namn!

Ange din väns e-postadress!

Ange ditt namn!

Ange din e-postadress!

Ange vad är det för veckodag idag!

Uppdaterad: 2017-06-08 Ansvarig: Anette Ingemansson
Sölvesborgs kommun, 294 80 SÖLVESBORG. Besök: Repslagaregatan 1. Telefon: 0456-816 000. Telefax: 0456-134 29. info@solvesborg.se
Org.nr: 21 20 00 0852. Bankgiro: 343-5625. Ansvarig utgivare: Kommunchef Lars Ericsson. kommunikation@solvesborg.se

In English

Tourist information in English »

Auf Deutsch

Vorgewählte Informationen auf Deutsch »