Projektet Hälsobringaren avslutat

I april 2016 gick startskottet för Hälsobringaren, ett projekt som drivits av Föreningen Folkhälsan i samarbete med Länsstyrelsen. Ett 20-tal företag har deltagit i projektet: Celltech, Lagerbergs, Sölvesborg Mjällby Sparbank, Törnsångarens Förskola Bromölla, Delete, Teko-tryck, TitanX, Ventex, DMB, Kommunens FRISK klubb, Norje Smidesfabrik, Sölvesborgshem, Föreningen Soul of Humanity, Bromölla Fritidscenter, PRO Gammalstorp Ysane, Hjalmarssons och Listermacken.

Syftet med projektet har varit att minska sjukfrånvaron, liksom sjuknärvaron, genom bättre hälsa hos de anställda. Varje företag har nominerat en Hälsobringare som under året deltagit i fyra utbildningsträffar:

  • Hur man jobbar med hälsoprojekt i grupp och organisation
  • Fysisk aktivitet och hälsa
  • Psykisk hälsa och välmående
  • Från näringslära till livsmedel och faktisk mat på tallriken

Vidare har representanter från Föreningen Folkhälsan gjort företagsbesök hos alla Hälsobringare för att ge support kring möjligheter att skapa friskvårdsaktiviteter för de anställda. Det kan gälla gruppaktiviteter eller individuellt, på plats eller tillsammans med andra deltagare eller skräddarsydda lösningar vid behov.

Vissa arbetsplatser har börjat med Prova På-dagar, medan andra väljer att direkt komma igång med aktiviteter. För att motivera kollegorna till ett hälsosammare liv har många startat ”aktivitetslotteri”, hälsobingo med mera. Kunskap är en viktig komponent för att höja motivationen; Hälsobringarna har fått mycket ny och värdefull kunskap med sig, som man delar med kollegorna på olika sätt.

Projektet är nu formellt avslutat, men nätverket lever vidare och Hälsobringarna fortsätter att träffas för att utbyta erfarenheter och inspirera varandra.

Gå direkt till:

Kontaktinfo

Föreningen Folkhälsan
Kristin Lindahl
Telefon: 0456-135 58
E-post: kristin@wellnessqi.se

Skicka en kommentar om innehållet på sidan
Här kan du skicka in synpunkter på innehållet på den aktuella webbsidan. Din kommentar kommer inte att publiceras, utan skickas till personen som ansvarar för sidan.
* = Obligatorisk uppgift

Ange ett meddelande!

Ange en riktig e-postadress!

Filen var för stor! Välj en mindre.

Ange vad är det för veckodag idag!

Tipsa en vän
Här kan du tipsa en vän om den aktuella webbsidan.
* = Obligatorisk uppgift

Ange din väns namn!

Ange din väns e-postadress!

Ange ditt namn!

Ange din e-postadress!

Ange vad är det för veckodag idag!

Uppdaterad: 2017-06-09 Ansvarig: Nicolina Sällberg
Sölvesborgs kommun, 294 80 SÖLVESBORG. Besök: Repslagaregatan 1. Telefon: 0456-816 000. Telefax: 0456-134 29. info@solvesborg.se
Org.nr: 21 20 00 0852. Bankgiro: 343-5625. Ansvarig utgivare: Kommunchef Lars Ericsson. kommunikation@solvesborg.se

In English

Tourist information in English »

Auf Deutsch

Vorgewählte Informationen auf Deutsch »