Handeln i Sölvesborg går bättre än någonsin

Södergatan i Sölvesborg med Synoptik och SmaraldaDen lokala detaljhandeln i Sölvesborg går bättre än någonsin! Enligt nya siffror från HUI Research, Handelns Utredningsinstitut, har Sölvesborgs detaljhandel ökat med 38 miljoner (5 procent) i omsättning under förra året. Både ökningen i hela Blekinge och på nationell nivå var 2 procent. 
 
 

Vi ökar för femte året i rad

Det är femte året i rad som Sölvesborg ökar. I år ökade dessutom sällanköpen i Sölvesborg i procent lika mycket som dagligvaruhandeln, vilket är väldigt speciellt. Med sällanköp menas till exempel kläder och hemutrustning, medan dagligvaruhandel innefattar livsmedel, tidningar med mera. 
 
I Projektet Handel i Sölvesborg arbetar Sölvesborgs kommun tillsammans med Handelsföreningen och Fastighetsägarna för att bevara och utveckla vår handelsstad. 
Exempel på områden som projektet arbetar med är att skapa en bra mix av butiker och varuutbud, både inom och utanför stadskärnan. Marknadsföring av handelsstaden och kompetensutveckling för handlare är andra viktiga fokusområden. 
 
 

Den fysiska butiken upplevs med alla sinnen

Vår handelsutvecklare Ann-Louise Bolin tror att en av anledningarna till att det går så bra för Sölvesborg är att det är en upplevelse att handla här: “Vi har blivit riktigt vassa på att skapa återkommande evenemang knutna till handeln, och den service man får i butikerna i Sölvesborg är verkligen något utöver det vanliga. Det finns heller inget bättre än fysisk handel för att uppleva den produkt du är intresserad av, butikens atmosfär och det mänskliga mötet med alla dina sinnen.” 
 
 

Var med i en undersökning och tävla om presentkort

Just nu genomförs dessutom en undersökning gällande butikernas öppettider, där du 
som kund kan vara med och påverka. Det tar bara någon minut att svara, och genom att delta är du med och tävlar om ett presentkort på 500:- i Handelsföreningens medlemsbutiker. Här hittar du undersökningen »
 

Tack!

Tack till alla duktiga handlare och fastighetsägare för allt ni gör för vår stad, och tack till alla er som handlar i Sölvesborg! Tillsammans skapar vi nya lokala arbetstillfällen, håller staden levande och ökar chanserna för att fler vill etablera sig här!

Gå direkt till:

Kontaktinfo

Handelutvecklare
Ann-Louise Bolin
Mobil: 0702-10 76 66
E-post: ann-louise.bolin@solvesborg.se

Skicka en kommentar om innehållet på sidan
Här kan du skicka in synpunkter på innehållet på den aktuella webbsidan. Din kommentar kommer inte att publiceras, utan skickas till personen som ansvarar för sidan.
* = Obligatorisk uppgift

Ange ett meddelande!

Ange en riktig e-postadress!

Filen var för stor! Välj en mindre.

Ange vad är det för veckodag idag!

Tipsa en vän
Här kan du tipsa en vän om den aktuella webbsidan.
* = Obligatorisk uppgift

Ange din väns namn!

Ange din väns e-postadress!

Ange ditt namn!

Ange din e-postadress!

Ange vad är det för veckodag idag!

Uppdaterad: 2017-09-29 Ansvarig: Nicolina Sällberg
Sölvesborgs kommun, 294 80 SÖLVESBORG. Besök: Repslagaregatan 1. Telefon: 0456-816 000. Telefax: 0456-134 29. info@solvesborg.se
Org.nr: 21 20 00 0852. Bankgiro: 343-5625. Ansvarig utgivare: Kommunchef Lars Ericsson. kommunikation@solvesborg.se

In English

Tourist information in English »

Auf Deutsch

Vorgewählte Informationen auf Deutsch »