Ge lite av din tid - förgyll någon annans

Sölvesborgs kommun är på gång att starta och utveckla en frivilligverksamhet för de äldre kommuninvånarna. Vi önskar komma i kontakt med enskilda personer, både män och kvinnor som vill vara med och bidra till en social gemenskap för äldre.

De frivilliga sociala insatserna ska inte ersätta befintlig verksamhet för äldre, utan ska vara ett komplement till verksamheten inom omsorgsförvaltningen.

Är du en person som är intresserad av att ge lite av din tid, sätta guldkant på tillvaron och engagera dig som frivillig? Din insats som frivillig kommer att höja livskvalitén och hjälpa till med att förgylla tillvaron för den som är äldre och ensam.

Det frivilliga arbetet kan bestå av flera olika uppgifter som t ex för den enskilda individen socialt umgänge i form av högläsning, spela spel, hjälp med att gå till affären/gå på stan och handla, kyrkogårdsbesök eller att vara sällskap vid promenader. Det frivilliga arbetet kan även bestå av att på Mötesplatser hjälpa till med att servera fika då det är underhållning, hålla i någon aktivitet som står dig nära om hjärtat tillsammans med en grupp som delar ditt intresse. Eller kanske vara delaktig i planeringen av aktiviteterna på Mötesplatserna.

Listan kan göras lång, ditt engagemang och dina tips och idéer är varmt välkomna.

Tiden du ger är några timmar i månaden eller mer om du vill och har möjlighet. Känner du att du vill vara med och göra en insats där du bidrar till social gemenskap och minskad ensamhet är du välkommen att kontakta:

Christina Nordin
Samordnare
christina.nordin@solvesborg.se  
0456-81 60 38

Gå direkt till:

Skicka en kommentar om innehållet på sidan
Här kan du skicka in synpunkter på innehållet på den aktuella webbsidan. Din kommentar kommer inte att publiceras, utan skickas till personen som ansvarar för sidan.
* = Obligatorisk uppgift

Ange ett meddelande!

Ange en riktig e-postadress!

Filen var för stor! Välj en mindre.

Ange vad är det för veckodag idag!

Tipsa en vän
Här kan du tipsa en vän om den aktuella webbsidan.
* = Obligatorisk uppgift

Ange din väns namn!

Ange din väns e-postadress!

Ange ditt namn!

Ange din e-postadress!

Ange vad är det för veckodag idag!

Uppdaterad: 2017-09-26 Ansvarig: Camilla Eriksson
Sölvesborgs kommun, 294 80 SÖLVESBORG. Besök: Repslagaregatan 1. Telefon: 0456-816 000. Telefax: 0456-134 29. info@solvesborg.se
Org.nr: 21 20 00 0852. Bankgiro: 343-5625. Ansvarig utgivare: Kommunchef Lars Ericsson. kommunikation@solvesborg.se

In English

Tourist information in English »

Auf Deutsch

Vorgewählte Informationen auf Deutsch »