Broprojekt blir utställning

I vintras började avdelningen Grytet på Kanehalls förskola med ett broprojekt, inspirerat av den bro som håller på att byggas över Sölvesborgsviken. Barnen har varit på utflykter och tittat på broar, de har läst om broar och tittat på bilder. Och tillslut har de även byggt sina egna broar.

 

Från världsbroar till fantasibroar
Det var med kreativitet och ett stort engagemang som barnen själva valde sin egna bro att tillverka. Resultatet visar fantastiska skapelser som inspirerats av såväl befintliga som egenkomponerade broar.  I samlingen hittar du Tower Bridge, Golden Gate och såklart den nya bron som ska gå över Sölvesborgsviken. Vi får dock hoppas att det är fantasin som skapat de hajar och kokodiler som simmar runt en del broar. Vi hoppas inte stöta på dessa djur när vi rör oss mellan stadskärnan och Ljungaviken.

 Tower Bridge   

Utställning
Barnens broar är utställda på Stadshuset i Sölvesborg och du som vill är välkommen att titta förbi och ta del av dessa världsbroar. I utställningen finns också bilder från arbetets gång och ljud som beskriver hur det låter när man bygger en bro.

Öppettider:
Måndag - torsdag kl 08:00 - 17:00
Fredag kl 08:00 - 16:00

Gå direkt till:

Skicka en kommentar om innehållet på sidan
Här kan du skicka in synpunkter på innehållet på den aktuella webbsidan. Din kommentar kommer inte att publiceras, utan skickas till personen som ansvarar för sidan.
* = Obligatorisk uppgift

Ange ett meddelande!

Ange en riktig e-postadress!

Filen var för stor! Välj en mindre.

Ange vad är det för veckodag idag!

Tipsa en vän
Här kan du tipsa en vän om den aktuella webbsidan.
* = Obligatorisk uppgift

Ange din väns namn!

Ange din väns e-postadress!

Ange ditt namn!

Ange din e-postadress!

Ange vad är det för veckodag idag!

Uppdaterad: 2012-03-03 Ansvarig: Sara Sandquist
Sölvesborgs kommun, 294 80 SÖLVESBORG. Besök: Repslagaregatan 1. Telefon: 0456-816 000. Telefax: 0456-134 29. info@solvesborg.se
Org.nr: 21 20 00 0852. Bankgiro: 343-5625. Ansvarig utgivare: Kommunchef Lars Ericsson. kommunikation@solvesborg.se

In English

Tourist information in English »

Auf Deutsch

Vorgewählte Informationen auf Deutsch »