Utbildning och samhällsinformation för nyanlända

Svenska svar

Är du vilse i det svenska samhället? Eller talar du arabiska eller engelska och vill hjälpa till som volontär några timmar i månaden och svara på frågor från nyanlända om allt från hur man vabbar till vad det orange kuvertet är för något. Vi sätter igång tisdagen den 30 maj och sedan varje tisdag mellan klockan 16.00 - 18.00 på Biblioteket i Sölvesborg.

Linje

Kvällskurser

Till hösten tänker vi göra ett försök med kvällskurser för nyanlända. Några förslag på kvällskurser är bland annat Nyhetscirkel där man träffas och diskuterar vad som händer i Sölvesborg, eller en Bokcirkel där man läser och diskuterar lättlästa svenska böcker tillsammans. Är du intresserad får du gärna höra av dig till Pernilla Weirum på pernilla.weirum(a)solvesborg.se

Linje

Just nu pågår ett projekt på Sölvesborgs lärcenter och bibliotek där nyanlända kan få hjälp med utbildning och information om samhället.

Projektets mål är att hjälpa fler nyanlända att påbörja distansstudier via Sölvesborgs lärcenter samt att utöka bibliotekets roll som samhällsinformatör. Detta görs bland annat genom informationsmöten och kortare kurser men även via individuella samtal med nyanlända som vill vidareutbilda sig.

I projektet bedrivs även frukostmöten där nyanlända får möta representanter från det svenska samhället samt kurser i svenska och grundläggande datorkunskap.

Vill du komma i kontakt med projektet, maila: projekt.biblioteket(a)solvesborg.se

Gå direkt till:

Skicka en kommentar om innehållet på sidan
Här kan du skicka in synpunkter på innehållet på den aktuella webbsidan. Din kommentar kommer inte att publiceras, utan skickas till personen som ansvarar för sidan.
* = Obligatorisk uppgift

Ange ett meddelande!

Ange en riktig e-postadress!

Filen var för stor! Välj en mindre.

Ange vad är det för veckodag idag!

Tipsa en vän
Här kan du tipsa en vän om den aktuella webbsidan.
* = Obligatorisk uppgift

Ange din väns namn!

Ange din väns e-postadress!

Ange ditt namn!

Ange din e-postadress!

Ange vad är det för veckodag idag!

Uppdaterad: 2017-05-10 Ansvarig: Biblioteket
Sölvesborgs kommun, 294 80 SÖLVESBORG. Besök: Repslagaregatan 1. Telefon: 0456-816 000. Telefax: 0456-134 29. info@solvesborg.se
Org.nr: 21 20 00 0852. Bankgiro: 343-5625. Ansvarig utgivare: Kommunchef Lars Ericsson. kommunikation@solvesborg.se

In English

Tourist information in English »

Auf Deutsch

Vorgewählte Informationen auf Deutsch »