Skoldatateket

Välkommen till Skoldatateket i Sölvesborg, en IT-satsning för barn i behov av särskilt stöd med fokus på läs- och skrivsvårigheter samt koncentrations- och uppmärksamhetsproblematik. Skoldatateket i Sölvesborg har ett nära samarbete med kommunens stödenhet bestående av psykologer, logoped, specialpedagoger och tal- och språkpedagog.

Undervisningen ska anpassas till varje elevs förutsättningar och behov. På Skoldatateket kan du få hjälp med att ta fram tekniska lösningar som kan användas i den dagliga undervisningen och som gör det möjligt för eleven att arbeta självständigt. Att få tillgång till teknisk kompensation kan också ge bättre självförtroende och öka motivationen.

Pedagogens kunskap och engagemang har en avgörande betydelse för att eleven ska få det han eller hon behöver. Du som enskild pedagog eller arbetslag är alltid välkommen att höra av dig till Skoldatateket för att få möjlighet att:

Se, prova och låna (under kortare tid) olika alternativa verktyg och motorikhjälpmedel, pedagogiska dataprogram och appar.

Skoldatateket kan också ge inlogg till Legimus så elever med lässvårigheter kan få upptäcka läsandes glädje genom att själva få möjlighet att ladda ner och lyssna på böcker i datorn eller i sin smartphone.

Gå direkt till:

Kontaktinfo

Skoldatateket
Bancks väg 2
294 35 Sölvesborg

Specialpedagog
Håkan Thelander
0456-81 67 56
hakan.thelander@solvesborg.se

Skicka en kommentar om innehållet på sidan
Här kan du skicka in synpunkter på innehållet på den aktuella webbsidan. Din kommentar kommer inte att publiceras, utan skickas till personen som ansvarar för sidan.
* = Obligatorisk uppgift

Ange ett meddelande!

Ange en riktig e-postadress!

Filen var för stor! Välj en mindre.

Ange vad är det för veckodag idag!

Tipsa en vän
Här kan du tipsa en vän om den aktuella webbsidan.
* = Obligatorisk uppgift

Ange din väns namn!

Ange din väns e-postadress!

Ange ditt namn!

Ange din e-postadress!

Ange vad är det för veckodag idag!

Uppdaterad: 2017-09-27 Ansvarig: Joachim Fryklund
Sölvesborgs kommun, 294 80 SÖLVESBORG. Besök: Repslagaregatan 1. Telefon: 0456-816 000. Telefax: 0456-134 29. info@solvesborg.se
Org.nr: 21 20 00 0852. Bankgiro: 343-5625. Ansvarig utgivare: Kommunchef Lars Ericsson. kommunikation@solvesborg.se

In English

Tourist information in English »

Auf Deutsch

Vorgewählte Informationen auf Deutsch »