För dig som studerar

Här hittar du mer information om hur som är student eller arbetssökande kan dra nytta av oss på Sölvesborgs kommun!

Den 2/3-17 kommer Sölvesborgs kommun medverka på arbetsmarknadsdagen amår på Linnéuniversitetet i Växjö. kom gärna fram och prata med oss om vår fina kommun!

Praktik

I största möjliga mån försöker vi inom Sölvesborgs kommun erbjuda praktikplatser för studerande på högstadiet, gymnasiet, högskola, yrkeshögskola eller arbetssökande.

Studentmedarbetare

Letar du efter ett extra arbete vid sidan av studierna som samtidigt ger dig relevant och värdefull arbetslivserfarenhet? Då kan det genom Sölvesborgs kommun finnas möjligheter till detta genom anställningsformen studentmedarbetare. Nedan kommer en intervju med personalkontorets studentmedarbetare.  

Intervju med studentmedarbetare:

Namn: Evelina Nordgren

Ålder: 23 år

Uppväxt i: Nogersund men ska snart flytta in till Sölvesborg.

År inom kommunen: Jag har varit anställd sedan 2014, så det blir 3 år från och till.

Utbildning och erfarenhet: Studerar Personal och arbetslivsprogrammet på Högskolan Kristianstad och är på den fjärde terminen av sex. Studentmedarbetare på personalkontoret. Åren innan jag började studera på högskolan jobbade jag också här i kommunen, jag var vikarie inom barnomsorgen.

Säg något om dig vi inte känner till: Jag är en fotbollstjej. Jag spelar i Edenryds IFs Damlag och är tränare i knattelaget FP10-11.

Vad innebär ert jobb? Det innebär att jag arbetar 15 timmar i veckan utanför mina heltidsstudier på personalkontoret. Där får jag vara med i olika personalfrågor det kan innebära att vara med på olika möten som är personalrelaterade, hjälpa till med administrativa uppgifter eller åka på arbetsmarknadsdagar.

Vad är det bästa med ditt jobb? Som studentmedarbetare är det bästa att jag hela tiden får lära mig mer om hur det går till rent praktiskt i det yrke jag studerar till. I framtiden skulle jag vilja jobba med en blandning av alla personalämnen men hittills har jag fastnat mest för arbetsrätt, arbetsmiljö och pedagogiken i arbetslivet.

Vad är det bästa med att arbeta i Sölvesborgs kommun? Alla har ett härligt bemötande mot varandra, det gör det trevligt och mysigt att arbeta här. 

Uppsatts på högskola eller universitet

Vi i Sölvesborgs kommun är intresserade av att lära nytt och ser utbyte med studenter som en plattform för detta. Det finns därför ofta möjligheter att tillsammans med Sölvesborgs kommun skriva uppsattser i sammarbete med våra verksamheter. 

Bibliotek & lärcentrum

På Sölvesborgs bibliotek finns massvis med böcker och kurslitteratur för dig som studerar. Det finns även tillgång till fjärrlån från andra bibliotek i Sverige. På Sölvesborgs bibliotek finns det möjlighet för dig som är studerande och är över 18 år att registrera dig på lärcentrum. Lärcentrum är en speciell avdelning på biblioteket där du kan få hjälp med att studera på distans, låna datorer, skriva ut, använda grupprum m.m. Läs mer på Sölvesborgs bibliotek och lärcentrum »

Rekrytering via sociala medier

Sölvesborgs kommun finns på sociala medier! Vi läger ut en del av våra lediga tjänster på Facebook  och linkedin , håll utkik genom att följa oss på "Sölvesborg naturligtvis" (på facebook) och "Sölvesborgs kommun" (på linked in). Du kan även hitta våra lediga jobb på traditionella sidor som ledigajobb och Arbetsförmedlingen .

Vikarie

Sölvesborgs kommun söker ständigt vikarier som är redo att hoppa in när det behövs extra personal eller när någon ordinarie är borta. Att vara vikarie innebär att du efter informationsträffen sätter upp dig de tider och dagar du kan arbeta för att sedan kunna bli bokad på jobb. Vidare kontakt om informationsträffar kommer här telefonnummer till bemanningsenheten för mer information: 0456-81 69 00 eller 0456-81 69 31

Sommarjobb

Under flera år har vi haft sommarjobbsgaranti för ungdomar mellan 17-18 år som är folkbokförda i Sölvesborgs kommun. Detta kallas för feriearbete och kan sökas genom länken: Feriearbete

Inom vissa verksamheter tar vi även in "vanliga" semestervikarier oavsett ålder under sommaren, dessa hittar du under lediga jobb » 

Sommarjobben annonseras ut ganska tidigt på året, under januari-april. 

Råd och stöd

Behöver du hjälp att hitta rätt bland arbete och studier kan du som är mellan 16-24 år vända dig till Sölvesborgs Navigatorcentrum »

 

Gå direkt till:

Kontaktinfo

Frågor till barn- och utbildningsförvaltningen    Studie- och yrkesvägledare

Göran Lindgren
Telefon 0456- 81 6198 goran.lindgren@solvesborg.se

Frågor till omsorgsförvaltningen, Personalspecialist

Cecilia Järlemyr
Telefon: 0456-816154 cecilia.jarlemyr@solvesborg.se

Övriga frågor,    Personalspecialist

Camilla Hallengren Krantz
Telefon: 0456-81 61 70 camilla.hallengrenkrantz
@solvesborg.se

Skicka en kommentar om innehållet på sidan
Här kan du skicka in synpunkter på innehållet på den aktuella webbsidan. Din kommentar kommer inte att publiceras, utan skickas till personen som ansvarar för sidan.
* = Obligatorisk uppgift

Ange ett meddelande!

Ange en riktig e-postadress!

Filen var för stor! Välj en mindre.

Ange vad är det för veckodag idag!

Tipsa en vän
Här kan du tipsa en vän om den aktuella webbsidan.
* = Obligatorisk uppgift

Ange din väns namn!

Ange din väns e-postadress!

Ange ditt namn!

Ange din e-postadress!

Ange vad är det för veckodag idag!

Uppdaterad: 2017-02-22 Ansvarig: Camilla Hallengren Krantz
Sölvesborgs kommun, 294 80 SÖLVESBORG. Besök: Repslagaregatan 1. Telefon: 0456-816 000. Telefax: 0456-134 29. info@solvesborg.se
Org.nr: 21 20 00 0852. Bankgiro: 343-5625. Ansvarig utgivare: Kommunchef Lars Ericsson. kommunikation@solvesborg.se

In English

Tourist information in English »

Auf Deutsch

Vorgewählte Informationen auf Deutsch »